Çatı Isı Yalıtımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Çatı Isı Yalıtımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yalıtım tavan arasına serilecek yorgan veya şilte halindeki cam yünü ile yapılabilir. Çatı ısı yalıtımı binaların yazın güneşin kavurucu etkisinden, kışın da yağıştan korunmasını sağlar. İyi bir çatı yalıtımı sayesinde yağan yağmur ve karın binaya çatıdan sızması engellenir. Ayrıca yazın güneşin yakıcı etkisinin binaya sızmasının da önüne geçilir.
 
Çatı ısı yalıtımı yapılırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir.
 
Çatı arasında yürünmesi gerektiğinde, ahşap kadronlar üzerine yürüme yolu inşa edilmelidir. Yalıtım malzemesi eğer yüke maruz kalacak ise şilte tipi ürünler yerine levha formunda sert ısı yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Uygulama sonrası ise malzemelerin üstünde yürünmemeli; malzeme üzerine yük konmamalıdır. Ayrıca taşıma ve su birikintisini önleyecek yeterli sayıda gider bırakılmalıdır. Aksi taktirde ısınma soğunma dönemlerinde su yalıtım örtüsü daha fazla ısıl şoka maruz kalacaktır.  Isı yalıtım malzemeleri  düzgün yüzey üzerine kalınlığı TS 825 “Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı”na göre belirlenmiş olmalıdır. Hem saçak ucu hem de çatı tepe noktasında içeriye böcekler giremesin diye tel kafesler kullanılmasının da faydası vardır.
 
Çatı ısı yalıtımı binanızın ömrünü uzatır. Isı tasarrufunu sağladığı için hem yazın hem de kışın bütçenizin rahat bir nefes almasını sağlayacaktır