Çatılarda Su Yalıtımı

Çatılarda Su Yalıtımı

Son yıllarda önemli bir sektör haline gelen yalıtım işi, uzman ekipler tarafından yapılmaktadır. Amaç doğru detay, nitelikli malzeme ve sağlığa uygun olmasıdır. 
 
Yalıtımın çeşitlerinden biri olan su yalıtımı da  suyun hangi halde, hangi şiddette ve nereden gelirse gelsin yapı kabuğundan içeri girerek yapı elemanlarına, aynı zamanda yapıya zarar vermesini önlemek için yapılır. Suyun yapılarda sıvı veya gaz halinde bulunması yıpranmaların ve zararlı etkilerin en önemli nedenidir.
 
Su binanıza ‘’Cepheden Sızma Yoluyla Rutubet’’,  Yoğuşma Yoluyla Rutubet,  Kılcal Su Yürümesi Yoluyla Rutubet, Zeminden Sızan Su Yoluyla Rutubet ve Basınçlı Su Yoluyla  çeşitli şiddetlerde çeşitli yollardan girebilir. Binalar yazın ve kışın hem iç hem dış kaynaklı sulara maruz kalırlar. Bu nedenle yapınızı tehdit eden sulardan korumak için su yalıtımı yaptırmanız gerekir.  Su yalıtımı binalarınıza nüfuz eden, yapınızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesini engeller. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olduğundan su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanında bakteri ve küf oluşmasını, suyun çatılardan veya tavanlardan damlamasını önler.
 
Su yalıtımı yapılarınızda suyun girebileceği temel, çatı gibi yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasıyla yapılır. Uygulamalarda, sentetik örtüler, polimer bitümlü örtüler  ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Yalıtım uygulamasıyla binaya nüfuz edemeyen su; süzgeçler ve yağmur suyu drenaj  boruları ile yapıdan uzaklaştırılır.
 
Su yalıtımının inşaat aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin yaklaşık %3 civarındadır.Yapılarda  göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsur dayanıklılıktır. Buna bağlı olarak su yalıtımının sağladığı yarar, maliyetten daha önemlidir