Dış Cephe Boya Ürünleri

Dış Cephe Boya Ürünleri

 

Bu yüzden binanızın iç yapısının güzelliğinin yanı sıra dış yapısının da göze hitap etmesi gerekir. Bu durumda dış cephe boyalarının kullanımı büyük önem taşımaktadır.
 
Dış cephe boyama aşamasında önce boya yapılacak yüzeyin temizlenmesi gerekir. Çünkü yüzeyde oluşan kabarma vb. parçaların temizlenmemesi boyanın yüzeydeki tutucu etkisini azaltacaktır. Diğer yandan eğer yüzey üzerinde onarım gereken yerler var ise bunların da gerekli bakımdan geçirilmesi gerekir. Ayrıca ikinci kat boya öncesi uygulanan boyanın kuruması için yeteri kadar beklemek gerekmektedir. 
 
Karşılaşılan sorunlara uygun dış cephe boya ürünleri de mevcuttur. Dış cephelerde kullanılan boya ürünleri farklı sorunlara uygun çözümleri sağlayacaktır. Çok fazla yağmura maruz kalmış binalarda küf bazlı boya, yüzeyde oluşan çatlakları kapatmak için ya da uzun süre çatlak oluşmasını engellemek için elastik boyalar, binanızda kabarma oluşmasını engellemek için silikon boya ve çok katlı yapılarda dalgalanma oluşumunu önlemek için granit malzemeleri kullanmak gerekmektedir.
 
Sonuç olarak binanızın iç yapısının kaliteli ve şık olması kadar dış cephesinin de aynı özelliklerde olması gerekir. Hangi durumda hangi boyanın kullanması gerektiğini unutmayarak ve uzman görüşünü de alarak yapınızı istenilen modernliğe ulaştırabilirsiniz.