Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?

 Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?

Bu bakımdan dış cephe boya seçimi de hem estetik hem de dayanıklılık açısından önemlidir. Yapınızın mantolama uygulamasından sonra modern bir şekilde görünmesi sağlamak için dış cephe boyalarında doğru kararı almak gerekir.
 
Genel anlamda boya; pigment, bağlayıcı, kimyasal katkı  ve çözücü olmak üzere 4 ana unsurdan oluşur.
 
Dış cephe boyası uygulanırken hava şartları önemli bir faktördür. Uygulama için ortam sıcaklığının 5 °C ile +30 °C arası, olması gerekmektedir.  
 
Boyanın uygulanacak yüzeyinde belirli niteliklerde olması sağlanmaktadır. Eğer yeni yüzeye uygulanacaksa yüzeyin tüm toz, kir, tuz, yağ, gres ve yabancı maddelerden arındırılmış olması gerekir. Eski yüzeyde ise uygulama yapılacak cephe yüzeyindeki kabarıklıklar kazınmalı ve zımparalanmalıdır.  Boya hazırlanırken kesinlikle tuzlu su kullanılmamalı, kireç ve benzeri yabancı malzemeler ilave edilmemelidir. Üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda (%10-20 arasında bir oranla) su kullanılarak inceltme işlemi yapılmalıdır. Uygulama aletleri olarak da rulo, fırça veya sprey tabancası kullanılır. Uygulama esnasında yüzeyin emiciliğine göre 1-2 kat astar boyası kullanılmalı; eklerin oluşmaması için uygulama kesintisiz yapılmalı, tüm yüzeye 2 kat olarak uygulanmalı ve katlar arasında 2-6 saat arası beklenmesi gerekir.