Dış Cephe Kaplama

 Dış Cephe Kaplama

Özellikle mantolamanın sağladığı ısı tasarrufu göz önüne alınırsa dış cephe kaplama uygulamasına da talep artmıştır. Dış cephe kaplama da binanın dış yapısının üstüne monte edilebilen, alüminyum, ahşap, mermer, granit, limra, kompozit, siding gibi kaplama yöntemlerini barındırır. Bu teknolojiler ile bina ya da evleriniz hem daha güzel bir dış görünüme sahip olacak hem de daha iyi bir ısı yalıtımı sağlanacaktır.
 
Dış cephe kaplama çeşitleri ise prekast kaplama, ahşap kaplama,  alüminyum kompozit panel kaplama, yalı baskı kaplama, doğal taş kaplama, siding kaplamadır. Binaların doğal bir görünümde olmasını isterseniz ahşap dış cephe kaplama kullanılabilir. Nefes alan bir dış cephe kaplama malzemesidir. Diğer kaplamalara göre daha hafiftir. Yalıtımla uygulandığında binaları dış etkilerden korur.
 
Prekast dış cephe kaplama ise beyaz çimento ve silis kumu karışımından elde edilen dayanıklı bir beton uygulamasıdır. Her türlü binaya uygulanabilme özelliğine sahiptir.  Alüminyum kompozit panel dış cephe kaplama, her iki yüzeyi çeşitli kalınlıklarda alüminyum arası polietilenden oluşan, dış yüzeyi değişik renkler ile kaplanan, taşıma, depolama ve uygulama aşamasında renkli yüzeyin hasar görmemesi için plastik film kaplı olan ve modern mimari yapılarda tercih edilen bir kaplama malzemesidir. Darbe ve kırılmaya karşı dayanıklıdır .Ahşap bir görünüme sahip olan doğal malzemeler kullanılarak da Yalı baskı dış cephe kaplama yapılır. Uzun süre dayanıklıdır. Boya uygulaması yapılabilir, ısıya, ateşe ve neme karşı dayanıklıdır. 
 
Doğal taş dış cephe kaplama, konutların çevresel faktörlerden kaynaklı darbe ve aşınmalara karşı koruma sağlamaktadır. Siding dış cephe kaplama ise yıllarca ilk günkü güzelliğini muhafaza edebileceğiniz, ısı ve suya dayanıklı bir kaplama çeşididir. Uzun ömürlüdür, boya bakım ve onarım gerektirmez, kolay temizlenir.
 
Dış cephe mantolama ve kaplama ile binanızın iç ve dış bölümünde istenilen şık görünüme Yapı Ustası ayrıcalığı ile ulaşabilirsiniz.