Su Yalıtımı

 Su Yalıtımı

Binalara zarar veren faktörlerden biri de sudur ve yağmur, kar ve toprağın nemi, zemindeki yer altı suyu gibi dış kaynaklı;  su ile banyo ve lavabolarda kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalmaktadır. Yapılarınızı ve konforunuzu tehdit eden sulardan korunmak için yapılan bu işlemlere su yalıtımı uygulamaları adlandırılır.
 
Binalarınıza giren su, taşıyıcı kısımlarda yer alan demirlerin paslanmasına ve bu nedenden taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulamaları güvenli konutlar ile birlikte bakteri ve küf oluşumu engellenmiş, sağlıklı ve konforlu ortamlara sahip olmanızı da sağlar.
 
Yapılarınızın eski olması bir bakıma binanızın dışarıdan ve içeriden gelebilecek hasarlara karşı korumasızlaştırır. Su yalıtımı daha çok binalarınıza suyun sızma ihtimali olan alanlarda gerçekleştirilmektedir. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo gibi ıslak hacimli alanlar olarak sıralanabilmektedir. Su yalıtımının bir diğer uygulama alanı da suyun içerisinde kalmasını istediğimiz su deposu, suni gölet ve havuz gibi yapı alanlarıdır.
 
Su yalıtımı uygulamalarında polimer bitümlü ya da sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılır. Su yalıtımı ile konutlarınıza nüfuz edemeyen su, süzgeçler ve yağmur suyu drenaj boruları ile yapıdan uzaklaştırılmaktadır.