Yalıtım Çözümleri

Genellikle yapılarda en sık rastlanan yalıtım sorunları dış duvarlardan kaynaklanan ısı yalıtımı, bina temelinden ya da dış cepheden gelebilecek su sızıntıları ve çatılarda meydana gelen ısı ve su yalıtımıdır. Bu sorunlar için bazı yalıtım çözümleri mevcuttur.
 
Dış cephe mantolama : Binanın dış cephesinden kaynaklanan ısı kayıpları çok katlı binalarda %40, tek katlı binalarda ise %25 civarındadır. Isı kayıplarının engellenmesi için mutlaka dış cephe ısı yalıtımı yapılmalıdır. Dış cephe ısı yalıtımı binanın tüm dış yüzeyini hem ısı kayıp ve kazançlarından koruyarak etkin bir ısı yalıtımı sağlar hem de binaya zarar verebilecek yağış sularını engelleyerek su yalıtımı da sağlar. Uygulama için malzeme seçiminde binanın bulunduğu iklim şartları dikkate alınmalı ve en az 3 cm kalınlığında ısı yalıtım levhası kullanılmalıdır. 
 
Pencerelerde Yalıtım Çözümleri: En çok ısı kayıplarının olduğu yapı elemanları başında pencereler gelir. Çerçevelerden meydana gelen ısı kayıpları daha çoktur. Etkin bir yalıtım sağlamak için çerçeve seçiminde kullanılacak malzemenin ısı iletim katsayının düşük olmasına dikkat edilmelidir.
 
Zemin Yalıtım Çözümleri:  Zeminde yapılacak etkin bir ısı yalıtımı tek katlı binalarda %20, çok katlı binalarda ise %6 civarında ısı kaybını engelleyebilir. 
 
Çatılarda Yalıtım Çözümleri: Çatı yalıtımı uygulanırken binalar, suyun içeride buharlaşıp dışarıda yoğuşacağı şekilde tasarlanmalıdır. Su buharının bina içinde yoğuşmadan dışarı atılabilmesi için vantilasyon, havanın daha fazla su tutabilmesi için yalıtım ve yapı malzemeleri su buharının yoğuşmasına izin vermeyecek şekilde seçilmelidir.
 
Su Yalıtım Çözümleri: Su, binanın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve zamanla yük taşıma kapasitelerinin düşmesine neden olur. Aynı zamanda betonun çürüyerek düşmesi veya kopmasına da neden olur. Diğer yandan küf ve bakteri oluşturarak insan sağlığına da zarar verir. Su yalıtımı çözümleri ile dış duvar, zemin ve çatı elemanlarında yapılacak uygulamalar yapılabilir. 
 
Yapı Ustası yapınıza en uygun çözümleri sunacağı gibi uygun fiyatlarıyla tercih listenizin en üstünde olacaktır!