BETON ZEMİN PARLATMA

BETON ZEMİN PARLATMA

Kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir. Alternatif zemin kaplama malzemeleriyle kıyaslandığında çok daha dayanıklıdır. Çünkü beton parlatma uygulaması bir yüzey kaplama malzemesi değil, beton zeminin işlenmesiyle elde edilen bir üründür.
 
Epoksi Kaplamalarınızı Özel Elmaslarla Kaldıyoruz ve Sizleri Beton Parlatma ile Tanıştırıyoruz..
 
Hiçbir Şekilde Sağlığa Zararlı Değildir, Çevre Dostudur ve Binalara Yük Getirmez...
 
BETON PARLATMA ZEMİN HAZIRLAMA KISMI ‘
 
BETON PARLATMA   uygulamamız, elmaslar ve makinalarla, parlatma aşamalarının (14-18 aşama) tümünün eksiksiz olarak uygulanması sonucu, uygulamanın en üst seviyede yapılarak, kusursuz ve granitten daha parlak bir beton yüzeyinin elde edilmesi olarak tanımlanabilir. Beton yüzeyin bu denli parlak ve kusursuz olabilmesi için, gerekirse en kaba Superabrasive elmaslarla, kazıma işleminden başlayarak betonun hazırlanması gerekmektedir. Burada betonun perdah durumuna göre, hangi elmastan başlanacağına ve kaç aşama yapılacağına karar verilir. Aynı zamanda helikopter perdah yapılan taze betonda ( beton atıldıktan 21- 28 gün sonrası ), yine aşamaların azalması hem işçiliği hemde maliyetleri azaltmaktadır. Örneğin perdahsız veya perdahı bozulmuş alanda en kaba elmastan başlamak gerekebilir. Bu durum demo uygulaması sonrası daha detaylı değerlendirilmektedir.  
 
BETON HONLAMA VE YARI MAT PARLATMA Betonun honlanması ve yarı mat parlaklığa ulaşması, silim makine ve elmaslarla, ilk olarak silim işlemi betonun durumuna göre metal elmaslarla 1-5 aşama yapılabilir, böylelikle betonun en çürük tabakası ile beraber yüzeyindeki kir-lekeler kaldırılmış olur. Sonrasında Superabrasive resin elmaslarla işleme devam edilir ve yarı mat parlaklığa ulaştırılır. Silim aşamasında, bütün ondülasyonlar giderilir, perdahsız veya perdahı bozulmuş alanlar düzeltilir, gerekli bütün beton tamiratları ve derz dolguları yapılır. Honlanan beton kusursuz ve düz bir yüzeye sahip olur. Sürtünme katsayısı artmış olur ve böylelikle kayganlık mümkün olan en aza indirilir. Bu aşamalar esnasında yüzey sertleştirici ( lityum silikat )-tozumazlık işlemi de uygulanmış olur. Lastik izleri minimuma indirilir, temizlenmesi son derece kolay ve aynı zamanda hijyeniktir.
 
Betonun en baştan başlanarak silim, honlama ve parlatma aşamalarının kusursuz bir şekilde yapılarak, granitten daha fazla veya diğer bir deyişle etraftaki tüm ışıkları yansıtabilecek seviyede mekanik olarak parlatılması ve pürüzsüz bir hale getirilmesi işlemidir.  Beton yüzeyi öyle bir hal alır ki, kesinlikle tekerlek izi yapmaz, toz tutmaz ve çok daha hijyeniktir. Parlatılan zemin derinlik kattığından daha geniş ve ferah bir mekan oluşturulur. Temizlenmesi son derece basittir. Su ve paspasla yıkanması yeterlidir. SEAL UYGULAMASI SEAL, beton parlatma uygulanmış yüzeyler üzerindeki mikro ölçekli gözenekleri kapatan, kaymazlık özelliğini arttıran ve zeminin parlaklığını çok daha uzun süre korumasını sağlayan kimyasal bir üründür. Beton parlatma uygulamasının son aşamasında yani yüzey mekanik olarak tam parlaklığa ulaştıktan sonra uygulanır. Ayrıca zemini mümkün olan en pürüzsüz hale getirdiği için otopark ve fabrikalarda zeminde oluşan otomobil veya forklift lastik izlerinin oluşumuna büyük oranda engel olur ve daha kolay temizlenmesini sağlar.
 
BETON RENKLENDİRME
 
Özel beton boyaları ile, beton yüzeyler kullanım amacına göre ( fabrikalarda yürüme yolları, forklift yolları..v.b.) veya dekoratif amaçlı renklendirilebilir. Eski ya da yeni beton olması uygulama yapılmasını engellemez. Otuz’ a yakın farklı renkte, transparan boyalar kullanılmaktadır. Bu işlem silimden sonraki, yüzey sertleştirici ve tozumazlık işleminin uygulandığı aşamada gerçekleştirilir ve sonrasında diğer basamaklar honlamadan başlayarak tamamlanır. Boyama işlemi agragaları kapatmaz. Kullandığımız boyalar kesinlikle yüzeyde bir tabaka yada kaplama oluşturmadan, betonun içine penetre ( süngerin suyu içine çekmesi gibi ) olmaktadır. Bu nedenle boyanın atması, kalkması gibi bir durum söz konusu değildir, kazıma ve parlatma işlemine devam edilebilir.
 
ÖNE ÇIKAN AVANTAJLARIMIZ
 
1- Alternatif zemin kaplama malzemeleriyle kıyaslandığında çok daha dayanıklıdır. Çünkü beton parlatma uygulaması bir yüzey kaplama malzemesi değil, beton zeminin işlenmesiyle elde edilen bir üründür.
 
2- Yatırım maliyeti alternatif zemin kaplamalara göre daha ekonomiktir.
 
3- Dayanım süresi, zeminde kullanılan betonun kalitesiyle orantılıdır. Beton mekanik olarak bir kere parlatıldığında, herhangi bir kaplama malzemesi gibi kalkması veya soyulması söz konusu değildir. Parlaklığını çok uzun süre korur. Parlatıldıktan sonra cila veya parlatıcı kimyasal kullanıma gerek yoktur.
 
4- Zeminde kirlenmeye neden olacak partiküllerin birikebileceği gözenekler olmadığı için ve cam kadar düz bir yüzey elde edildiği için temizliği son derece kolaydır.
 
5- NFSI ( National Floor Safety Institute ) standartlarını fazlasıyla karşılar. Gözenekler kapatıldığı ve son derece düz bir yüzey elde edildiği için , sürtünme yüzey alanı artmaktadır ve bu sayede betonun kayma direnci artmaktadır. Sanılanın Aksine BETON PARLATMA uygulaması beton zemine kaymazlık özelliği kazandırır. OSHA & ADA sürtünme katsayı gereksinimlerini fazlasıyla karşılar. Kuru zeminde kayganlık parametresi 0,59 ile 0,86 ADA ( Amerecan Disability ) arası, ıslak zeminde kayganlık parametresi 0,50 ile 0,79 arası ile BETON PARALATMA uygulanmış yüzeyler en güvenli yüzeyler arasındadır.
 
6- Kokusuzdur ve uçucu organik bileşik içermez.
 
7- Uygulama sırasında zemin kullanılmaya devem edilebilir.
 
8- CHPS ( Collaborative for High Performance Schools ) sertifikasını destekler. ABD de okul ve hastanelerde derzli zemin alternatifleri yasaklamıştır. Bunun yerine hem Gözenek sayısının minimum olması ve derz gibi alerjik ve mikrobik partikülleri barındırmaya BETON PARLATMA uygulaması zorunlu tutulmuştur.